Selanik gevreği tarifi
Selanik gevreği
Merhaba sevgili okurum,İstanbul'da yaşayanlar beyaz fırının enfes Selanik gevreğinin tadını bilir.Bilmeyenlerde tarifini benden alıp yapıp afiyetle yiyecek :) Kapalı kavanozda uzun süre tazeliğini koruyor ama ertesi güne kalacağını sanmıyorum ev halkı tarafından severek tüketilecek.Herkese kucak dolu sevgiler gönderiyorum..
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- 4 su bardağı un
- Yarım su bardağı Antep fıstığı
- 1 su bardağı kuru meyve karışımı (tercihe göre ananas, kivi, hindistan cevizi, yaban mersini, kayısı, üzüm)
- Yarım su bardağı tuzsuz fındık
- Yarım su bardağı tuzsuz badem
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 2 çay kaşığı anason
- Yarım paket kabartma tozu
Selanik gevreği nasıl yapılır?
Selanik gevreği tarifi
Selanik gevreği
Çukur bir kapta yumurta ve şeker kabarıncaya kadar mikserle çırpılır.Yumurtalar kabardıktan sonra sıvı yağ ve anason da ilave edilerek 1 dakika kadar karıştırılır.Kuru meyveler, badem ve fındık bıçak yardımıyla 3-4 parçaya ayrılır.Daha sonra un ve kabartma tozu elenerek ilave edildikten sonra kuru meyveler, fıstık ve sirke ilave edilip karıştırılır.Kek hamurundan daha yoğun bu karışım fırın tepsisine yayılarak 170 derecede pişirilir.Tepsi fırından alındıktan sonra bir süre soğuması beklenir.
2 cm kalınlığında dilimlenir.Dilimlenen gevrekler tepsiye dizilir.Fırın ısısı 150 dereceye alınarak gevrekler 15 dakika fırında kurutulur.Fırından çıkarılır ve soğuduktan sonra kapalı bir kapta muhafaza edilir.
AFİYET OLSUN
Canım ellerine sağlık, anasonu alınca hemen yapacağım :))) Müthiş güzel görünüyor.
YanıtlaSilAfiyetler olsun size, sevgiler.....
Fatmacım çok teşekkür ederim.Anason olmadan da yapabilirsin aklında bulunsun,evde olduğu zaman tarifin orjinaline sadık kalmak güzel ama olmayınca eldekiyle de yetinmesini biliriz :)
SilEllerine sağlık arkadaşım. Görüntü süper. Tadını çok merak ettim...:)
YanıtlaSilAfiyet şeker olsun....:))
Sevgilerimle,
Seldacım çok teşekkür ederim,Sevgiler benden :)
SilTadı da çok güzel :) tarif için teşekkürler!
SilÇok teşekkür ederim, denedim tecrübe ettim tarif kolay, anason hariç herkesin evinde bulunabilen malzemeler , çocukların beğenerek yediği uzun süre dayanıklı, herkesin kolaylıkla yapabileceği güzel bir tarif denemenizi tavsiye ederim ...
YanıtlaSil