KATEGORİLER

18 Aralık 2013 Çarşamba

Selanik gevreği

Selanik gevreği nasıl yapılır?
Selanik gevreği tarifi
Selanik gevreği


      Merhaba sevgili okurum,İstanbul'da yaşayanlar beyaz fırının enfes Selanik gevreğinin tadını bilir.Bilmeyenlerde tarifini benden alıp yapıp afiyetle yiyecek  :) Kapalı kavanozda uzun süre tazeliğini koruyor ama ertesi güne kalacağını sanmıyorum ev halkı tarafından severek tüketilecek.Herkese kucak dolu sevgiler gönderiyorum..


Selanik gevreği için gerekli malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
  • 4 su bardağı un 
  • Yarım su bardağı Antep fıstığı
  • 1 su bardağı kuru meyve karışımı (tercihe göre ananas, kivi, hindistan cevizi, yaban mersini, kayısı, üzüm)
  • Yarım su bardağı tuzsuz fındık 
  • Yarım su bardağı tuzsuz badem
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 çay kaşığı anason
  • Yarım paket kabartma tozu


Selanik gevreği nasıl yapılır?
Selanik gevreği tarifi
Selanik gevreği

Çukur bir kapta yumurta ve şeker kabarıncaya kadar mikserle çırpılır.Yumurtalar kabardıktan sonra sıvı yağ ve anason da ilave edilerek 1 dakika kadar karıştırılır.Kuru meyveler, badem ve fındık bıçak yardımıyla 3-4 parçaya ayrılır.Daha sonra un ve kabartma tozu elenerek ilave edildikten sonra kuru meyveler, fıstık ve sirke ilave edilip karıştırılır.Kek hamurundan daha yoğun bu karışım fırın tepsisine yayılarak 170 derecede pişirilir.Tepsi fırından alındıktan sonra bir süre soğuması beklenir.

2 cm kalınlığında dilimlenir.Dilimlenen gevrekler tepsiye dizilir.Fırın ısısı 150 dereceye alınarak gevrekler 15 dakika fırında kurutulur.Fırından çıkarılır ve soğuduktan sonra kapalı bir kapta muhafaza edilir.


AFİYET OLSUN

6 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık, anasonu alınca hemen yapacağım :))) Müthiş güzel görünüyor.
    Afiyetler olsun size, sevgiler.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatmacım çok teşekkür ederim.Anason olmadan da yapabilirsin aklında bulunsun,evde olduğu zaman tarifin orjinaline sadık kalmak güzel ama olmayınca eldekiyle de yetinmesini biliriz :)

      Sil
  2. Ellerine sağlık arkadaşım. Görüntü süper. Tadını çok merak ettim...:)
    Afiyet şeker olsun....:))
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seldacım çok teşekkür ederim,Sevgiler benden :)

      Sil
    2. Tadı da çok güzel :) tarif için teşekkürler!

      Sil
  3. Çok teşekkür ederim, denedim tecrübe ettim tarif kolay, anason hariç herkesin evinde bulunabilen malzemeler , çocukların beğenerek yediği uzun süre dayanıklı, herkesin kolaylıkla yapabileceği güzel bir tarif denemenizi tavsiye ederim ...

    YanıtlaSil

Not; yorum yazmak için hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.
Yorum Yaptığınız İçin Teşekkürler ,