KATEGORİLER

15 Eylül 2013 Pazar

Kıymalı pişi

Kıymalı pişi nasıl yapılır?
Kıymalı pişi tarifi
Kıymalı pişi



Kıymalı pişi için gerekli malzemeler

Hamuru için:
1 kg un
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı su
Yarım paket yaş maya

İç harcı için:
500 gr dana kıyma
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için ayçiçek yağı






Kıymalı pişi nasıl yapılır?
Kıymalı pişi tarifi
Kıymalı pişi

Un, tuz derin bir kap içerisine alınır.Havuz şekli verilerek ortası açılır.Yavaş yavaş su ilave edilerek maya suyun içerisinde eritilir.Ortadan başlayarak kenarlara doğru yoğurulur.En az 1 saat dinlendirilir, hamurun mayalanması beklenir.Diğer taraftan kuru soğan yemeklik doğranır 1 yemek kaşığı tereyağı ile sotelenir.Pembeleşen soğanlara 500 gr dana kıyma eklenir ve kavrulur.Et suyunu çektikten sonra ocağın altı kapatılır ve tuzu, biberleri eklenip soğumaya bırakılır.Mayalanan hamur istenilen büyüklükte bezelere ayrılır.Fotoğrafta görüldüğü gibi elle hafif açılıp içine 1 yemek kaşığı kıyma harcı koyularak hamur sıkıca kapatılır.Kızgın yağda istenilen renk elde edilene kadar kızartılır..

AFİYET OLSUN


9 yorum:

  1. Çok iştah açıcı ve nefis görünüyor.ellerine sağlık canım.her zamanki gibi görsel muhteşemmmm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arzu hanım çok teşekkür ederim eksik olmayın :)

      Sil
  2. Harika görünüyor.Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. nefis ötesi birşey ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Hay maşAllah hamarat hatun iş başında:)
    Kırk sene düşünsem,bizim pişiyi kıymalı yapmak aklıma gelmezdi.
    Yine harika gözüküyor,ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zelişim yaş farkı diyelim biz buna canım :)teşekkür ediyorum öperim..

      Sil
  5. boş pişiyi hiç sevmem ama kıymalıya hayır demem :) ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Not; yorum yazmak için hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.
Yorum Yaptığınız İçin Teşekkürler ,