KATEGORİLER

16 Temmuz 2013 Salı

Erikli Pilav

Erikli Pilav Tarifi 
Erikli Pilav Nasıl Yapılır
Erikli Pilav

    Merhaba arkadaşlar, ben yine bugün muhteşem bir Pilav la geldim mübarek Ramazan ayı olunca sofraların olmazsa olmazı yanına da  bir çeşit yemek ve çorbayla her türlü gideri var öyle değil mi :) burada iftar 20:30 da oluyor çoğu yemeğimi sıcak ikram etmek istediğimden erken yapamıyorum karanlık olunca da Fotoğraf için yeterli ışık olmuyor bu nedenle Ramazan için hazırladığım yemeklerin hepsini görüntüleyemiyoruz. evet bende diyenleri duyar gibi oldum :))


Erikli Pilav İçin Gerekli Malzemeler 
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 su bardağın'dan biraz eksik sarı çekirdeksiz üzüm
  • 1 buçuk paket peyman marka kuru erik
  • yarım kilo kuzu veya dana kuşbaşı
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz,karabiber
  • 3 su bardağı et suyu


Erikli Pilav Nasıl Yapılır ?
Erikli Pilav Tarifi
  • Derin bir kapta pirinçler sıcak tuzlu suda 20 dakika bekletilip nişastası çıkarılır, daha sonra bol su ile durulanır süzülmeye bırakılır. kuru erik ve çekirdeksiz üzüm 5 dakika normal suda bekletilir süzülür. (ben pilav için PEYMAN'ın kuru eriğini kullanıyorum hem çekirdeksiz hem de tertemiz ) bütün marketlerde kuru yemiş reyonlarında bulabilirsiniz. kuşbaşı  etleri eğer sert ise  daha önce haşlanıp hazır hale getirilir et suyu da pilav için ayrılır. 
  • kuru  soğan yemelik doğranır 2 yemek kaşığı tereyağıyla birlikte karamelize edilir, ardından daha önce haşlanmış etlerde eklenerek kavrulmaya devam edilir. 
  • pirinç, tuz, karabiber de  eklenerek bir kaç dakika kavrulduktan sonra erik ve üzümlerde eklenerek 3 su bardağı et suyu katılıp kısık ateşte pilav pişmeye bırakılır. 
  • benim pilav tencerem MONETA olduğu için yanma yapışma derdim yoktu kapağını bile açmadan gönül rahatlığıyla pilavımı pişirdim..

6 yorum:

  1. Ellerine sağlık yalnız bu harikaaaaaaaaa

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık. Ttalı tatları tuzlu yemeklerde yiyebileceğimi pek sanımıyorum ama nefisa görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. dileğim pilavın her zamanki gibi harikaydı ellerine emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Herkese ayrı ayrı çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık, çok iştah açıcı görünüyor:)

    YanıtlaSil

Not; yorum yazmak için hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.
Yorum Yaptığınız İçin Teşekkürler ,