( KİTEL FUM )
Mübarek Ramazan-ı şerif ayı yaklaşıyor biz hanımlar şimdiden
neler pişiririz diye düşünmeye başladık bile.İşte size Ramazan
ayı içinde yapabileceğiniz hem sağlıklı hemde lezzetli bir yemek
tarifi..Sizler bu yemeği yaparken biraz daha yağlı Et kullanın
ben hazırlıksız,dım bu yemeği yapmaya karar verdiğimde
dondurucum da yağsız Kuşbaşı Et vardı ve biraz küçük
doğranmıştı.Biraz büyük ve yağlı parçalarda hem damağa
hemde göze daha çok hitap edeceğini düşünüyorum.yapacak
yiyecek olanlara şimdiden afiyet olsun diyorum..
MALZEMELER:
1 Su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
500 gr kuzu veya dana kuşbaşı
yeteri kadar tuz su
2 diş sarmısak
HAZIRLANIŞI:
Bulğur Tencereye alınarak üzerine sıcak su verilir Kısır gibi
demlenmeye bırakılır.demlendikten sonra Tuz ve 3 Yemek
kaşığı Un ilave edilerek yoğrulur.düz bir zeminde Merdane
yardımıyla yarım cm kalınlığında açılır,bir Çay Bardağı ağız
kısmıyla yuvarlaklar kesip çıkarılır.bol kaynar suda haşlanıp
servis edileceği kaba çıkarılır.diğer taraftan Et bir Tencereye
konur üzerini geçecek kadar Su ilave edilir Et yumuşayıncaya
kadar pişirilir.Tuzu ayarlanır pişen Etler suyuyla beraber
Bulgur Köftesinin üzerine alınır,üzerine dövülmüş Sarmısak
ilave edip Kırmızı Pulbiber gezdirdikten sonra sıcak servis edilir
AFİYET OLSUN..
Ellerine sağlık çok hoş güzel bir öneri Ramazan için
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim uyar hanım,cım sevgiler gönderiyorum :)
YanıtlaSilÇok nefiss gözüküyor Dilekim şahane bir şey :))
YanıtlaSilBen önce patates sandımdı,ancak tarifi okuyunca anladım:)
Ellerine,emeklerine sağlık canım.
Şifa olsunn:)
Dilekcim bende önce patates sandım,ama köfteymiş.Çok orijinal ve lezzetli bir yemek olmuş.ellerine sağlık..Ramazanda deneyeceğim..
YanıtlaSilçok teşekkür ederim arkadaşlar yöresel yemekleri severim sık sık değişik tariflerle sizlerle olacağım kısmetse :) selamlar
YanıtlaSil