Baharatlı kurabiye nasıl yapılır?
Baharatlı kurabiye tarifi
Herkese merhaba ,efendim kendim yemediğim ve denemediğim hiç bir şeyi sizinle paylaşmam.Bu
baharatlı enfes kurabiye denendi onaylandı, on numara beş yıldız :))) Sevgili arkadaşım ayşe
alkan bir kase lezzet in sahibesi geçtiğimiz gün gerçekleştirdiğimiz antalyalı bloğger'ler
bahar etkinliğimize bu enfes kurabiyesi,şahane bir çilekli yaş pasta ve turşusuyla geldi..Pikniğimiz
çok güzel geçti yenildi içildi,çevremizdeki insanlara ikramlar edildi tabi kalanlarda çöpe
gitmedi..Herkes eline bir tabak alıp evdeki eşine,çocuğuna birer tane tat dırmak için tabaklara
hepsi birbirinden leziz mamalar doldurduk..Eşimde bu kurabiyenin tadına bakmış oldu ve daha
yokmu diyince dileğin kocasına bu kurabiyeyi yapmak farz oldu :)
Baharatlı kurabiye için gerekli malzemeler
- 200 gr tereyağı veya luna yağı ( oda sıcaklığında )
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker ( arzuya göre biraz artırılabilir )
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 2 yemek kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yumurta beyazı içine sarısı dışına
- 1 çay bardağı çörek otu
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
Baharatlı kurabiye nasıl yapılır?
Baharatlı kurabiye tarifi
bir kaba un hariç bütün malzemeler koyulur karıştırılır.un yavaş yavaş elenerek karışıma eklenir ve ele yapışmayacak kıvamda bir hamur hazırlanır.
Hazırlanan hamur dört beze yapılır,her bir bezeyi ince uzun şerit yapılır ve üzerine hafif elle bastırılır ve bıçakla verevine kesilir.
hazırladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN
canım ellerine sağlık abimede afiyet olsun :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederiz :)
YanıtlaSilBunlar tam pastane usulü gibi :) Seviyorum böyle kurabiyeleri, hele ki açken ne yeniyorrrr :)
YanıtlaSilLeyla'nın Kahve Dükkanı
Kuzum benim seninkinin tadıda harika olmuş şifa olsun yiyenlere:)))
YanıtlaSilEline sağlık:)))
Benim bir sorum olacak..kek ve kurabiyelerde margarin yerine sıvı yağ kullanmak istiyorum..bu mumkun mu?.yemek yapma konusunda acemiyim..bu tarifte,200 gr margarin,1 su bardagi sivi yag yazmissiniz..margarin kullanmak istemiyorum, sivi yag oranini nasil ayarlamaliyim..
YanıtlaSilMerhaba sevgili adsız yorumunuzu geç fark ettim kusuruma bakmayın..Tereyağı kullanabilirsiniz margarin yerine sadece sıvı yağ ile hiç yapmadım nasıl olur bilemeyeceğim ama en azından yarı yarıya yapın derim kurabiyenin gevrek olması açısından...
YanıtlaSilÇok acı oldu acıyı severim ama fazla geldi 1 kaşık da yetermiş. Çörek otu da fazla. 2. yapışımda daha iyi olur sanırım biber ve çörekotunu azaltınca. Teşekkürler
YanıtlaSilNermin