KATEGORİLER

23 Nisan 2013 Salı

YER ELMASI CİPSLERİ VE ENFES DİP SOS

 Merhaba dostlar eminim ki aranızda benim gibi seyahat'lerde,gezmelerde,gittiğiniz kafeler de okuduğunuz dergi

veya mecmua'alarda beğendiğiniz tarifleri etrafa bakarak çaktırmadan hızlı hızlı koparanlar vardır :)) işte bu

güzel tarifte thy yollarının koltuk ceplerindeki dergilerden koparıldı :))


Yer elması cipsi için gerekli malzemeler 
  • 500 yarım kilo yer elması
  • 1 tutam deniz tuzu
  • kızartmak için ayçiçeğı yağı 

  • Dip sos için gerekli malzemeler
  • 200 gr labne peyniri
  • 200 gr yoğurt
  • 1 diş ince doğranmış sarımsak
  • 1 tutam taze nane
  • 1 tutam taze dağ kekiği
  • 1 tutam taze biberiye



Yer elması cipsi nasıl yapılır?
yer elması cipsi tarifi


Dip sos için tüm taze otların yapraklarını ayıklayın ve doğrayın...sarımsak otlar labne ve yoğurdu çırparak
karıştırın ve bir kenarda bekletin..yer elmalarını sebze fırçasıyla yıkayıp topraklarından arındırana kadar 

 yıkayın..sonrasında çok ince bir şekilde mandolin kullanarak veya elde çok ince doğrayın, fritözde kızartın

kağıt havlu üzerine alıp kurulayın.tuz serpiştirip dip sos ile servis edin..

AFİYET OLSUN







4 yorum:

  1. Seni muxur seni iyiki koparmissin kiz o tarifi oradan bak ne guzel ilk defa gordum yerelmasi cipsini ve muhakkak deneyecegim denenecekler listesine eklendi bile ellerine saglik dilegim

    YanıtlaSil
  2. :))üstadım çok sağlıklı ve lezzetli bir cips yap ye afiyetle..

    YanıtlaSil
  3. dilekcim sen çok gez dolaş bizlere böyle güzel tarifler yap:) çok degişik bir cips olmuş eline saglık.
    http://hunerlieller.net

    YanıtlaSil
  4. :) hülyacım gezmek gibisi varmı yenileniyor insan :) çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil

Not; yorum yazmak için hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.
Yorum Yaptığınız İçin Teşekkürler ,