ETLİ BAMYA TARİFİ
ETLİ BAMYA
Etli bamya için gerekli malzemeler:
Yarım kilo bamya
200 gr kuzu kuşbaşı
1 Adet kuru soğan
3 Adet olgun domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı limon suyu
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Su bardağı su
Etli bamya nasıl yapılır?
Tencereye zeytinyağı yemeklik doğranmış kuru soğan ve etler alınır biraz sotelenir.Ardından bir su bardağı sıcak su eklenerek 15 ila 20 dakika pişirilir.Bamyalar temizleyip yıkanır,domatesler küp küp doğranır pişen etlerin üzerine bamya,domates ,limon suyu,tuz eklenir orta ateşte 15 dakika kadar pişmeye bırakılır.Yemek pişerken fazla karıştırmamaya özen gösterelim bamya nazik bir sebzedir..
AFİYET OLSUN
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilmerhaba
YanıtlaSil