Harput köftesi tarifi
Harput köftesi
Harput köftesi için gerekli malzemeler
- 400 gr dana kıyma
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- tuz,karabiber,kırmızıbiber
- kuru reyhan veya fesleğen
Harput köftesi nasıl yapılır?
Harput köftesi tarifi
- derin bir kap içerisine bir adet kuru soğan rendelenir,kıyma,bulgur ,yumurta ve diğer baharatlar eklenerek on dakika kadar yoğrulur.köfte harcından fındık'tan biraz daha büyük parçalar koparılır avuç içinde yuvarlanıp baş parmakla hafif bastırılarak biraz çukur oluşturulur..tencere'ye tereyağı alınarak eritilir,bir yemek kaşığı un ekleyip bir ila iki dakika arası kokusu çıkana kadar kavrulur.bir yemek kaşığı salça eklenip kokusu çıktıktan sonra bir buçuk su bardağı su eklenerek karıştırılır.su kaynamaya başlayınca hazırlanan köfteler tencereye yavaş ca bırakılır kısık ateşte 20 dakika kadar pişirilir..
- Not; harput köftesine un katılmasının nedeni suyu kıvamlı olması içindir.arzu edenler suyuna un katmayabilir..
AFİYET OLSUN
Anam anam cok,lezzetli,gorunuyor canim ellerine saglik..
YanıtlaSilteşekkür ederim havva,cım eksik olma..
YanıtlaSiloy oy oyyy! harput köftesi harika görünüyor. diğer tarifleriniz de çok başarılı. ellerinize sağlık
YanıtlaSilbana da beklerim :) http://www.tarifname.net/
sevgiler
seda hanım hoş geldiniz,teşekkür ediyorum eksik olmayın.tabi zevkle gelirim.sevgiler..
SilEllerine sağlık dilekciğim. Nefis ötesi.
YanıtlaSilnursevin hanım,cım teşekkür ediyorum :)
SilHarput köftesinin olmazsa olmazı (reyhandır), bunu unutmayalım.
YanıtlaSilEline saglik canim nefis olmus.
YanıtlaSil